advertentie BANNER-TOP-Adverteren bij Omroep HadM

Ingrijpende maatregelen coronavirus: bijeenkomsten boven de 100 mensen afgeblazen

Het kabinet heeft donderdagmiddag nieuwe maatregelen aangekondigd om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

In Horst betekent dat bijvoorbeeld dat de carnavalsoptocht met halfvasten wordt afgelast.

Evenementen
Tot eind maart gaan alle concerten, sportevenementen en andere bijeenkomsten waar meer dan 100 mensen verwacht worden niet door. Sportbonden hebben alle sportwedstrijden- en evenementen tot en met 31 maart afgeblazen. Bij veel sportclubs wordt er voorlopig ook niet getraind. Het Oranje Fonds riep donderdag al deelnemende organisaties aan NLdoet op hun activiteiten uit te stellen.

Gemeente
Momenteel brengt de gemeente in kaart wat de maatregelen concreet betekenen voor evenementen in Horst aan de Maas. "Het nieuws is nog erg vers. De gemeente volgt de lijn van de Veiligheidsregio Limburg-Noord", zegt een woordvoerder van de gemeente. Deze week werden op voorhand al enkele evenementen in onze gemeente afgelast vanwege het coronavirus, zoals de uitslagenavond van dorpsquiz Meerlo en het Sing Challenge Korenfestival in Sevenum. Verder is zwembad De Berkel vanaf 13 maart gesloten.

Thuiswerken
Minister-president Mark Rutte, minister Bruno Bruins van Volksgezondheid en het RIVM gaven vanmiddag een persconferentie na urenlang crisisoverleg. In heel Nederland moeten mensen thuis blijven als ze symptomen vertonen die wijzen op het coronavirus. Het kabinet roept mensen op om indien mogelijk thuis te werken of diensten te spreiden.

Onderwijs
Scholen in het primair, voortgezet en middelbaar beroepsonderwijs en kinderopvang blijven gewoon open. Volgens het kabinet  zijn daar weinig besmettingen en die omgeving is minder internationaal. Kinderen en jongeren vormen bovendien niet de groep met de hoogste risico's. Bovendien zouden de maatschappelijke gevolgen van het sluiten van deze scholen groot zijn en draagt sluiten weinig bij aan het beperken van de verspreiding. Kinderen die verkouden zijn moeten wel thuisblijven.

Steeds meer afgelastingen
Steeds meer evenementen en bijeenkomsten in Horst aan de Maas worden afgelast wegens het coronavirus.  Het jaarlijkse glastuinbouwevenement Kom in de Kas gaat niet door. De Limburgse editie zou plaatsvinden op 5 april bij meerdere agrarische bedrijven in Horst aan de Maas en Venlo. De landelijke organisatie heeft besloten uit voorzorg het evenement af te gelasten in verband met het coronavirus. Rowwen Hèze heeft de theatertour Alleen de liedjes tijdelijk stopgezet. "Er zal gezocht worden naar vervangende data samen met de theaters", zegt de band op sociale media.

Op deze pagina hebben we een overzicht van enkele bijeenkomsten die niet doorgaan gemaakt.

Laat je reactie achter