advertentie BANNER-TOP-Adverteren bij Omroep HadM

In de file om oud papier weg te brengen

Lange rijen en wachttijden vanmorgen bij de inleverplek voor oud papier in Grubbenvorst.

Hierdoor zorgden draaiende automotoren voor flinke overlast in de wijk volgens VVD-fractievoorzitter Peter Elbers.

Vraag
“Wellicht goed dat het college van burgemeester en wethouders een logistiek deskundige in de arm neemt om dit voor de volgende keer op te lossen.”, schrijft Elbers op Facebook. Wethouder Roy Bouten reageerde direct op het bericht: “We richten elke week de locaties voor de week erna logistiek in. Uitgangspunt is met zo min mogelijk wachttijd en overlast, maar met veiligheid altijd voorop. Voor mij is een wachttijd van 10-15 minuten acceptabel.”

Minder kraakperswagens
Maandag wordt deze zaterdag geëvalueerd en worden volgens de wethouder de afspraken voor komende week gemaakt. Een mogelijke reden voor de langere wachttijd is het feit dat het aantal beschikbare kraakperswagens deze week gehalveerd is. In Grubbenvorst stonden zaterdag maar twee in plaats van drie wagens, in Horst twee in plaats van zes en in Broekhuizen(vorst) één in plaats van twee.

Naleving maatregelen
“Ik blijf wel de oproep herhalen dat ik heel goed besef dat 20-30 minuten wachten vervelend is, maar ik zie ook dat mensen daardoor geen afstand houden tot de verkeersregelaar of chauffeur. Geef mij vooral de kritiek die je denkt dat terecht is, maar gun anderen veilige afstand!”, besluit wethouder Bouten.

Vanwege het coronavirus haalt de gemeente tijdelijk geen oud papier en karton op. Inwoners kunnen dit zelf naar inzamelpunten brengen.

Laat je reactie achter