advertentie BANNER-TOP-NIEUW ADRES

Illegale radiozender "Firma BKR" uit de lucht gehaald

Deze week is de illegale radiopiraat "Firma BKR" door het agentschap Telecom uit de lucht gehaald. De radiozender verzorgde haar uitzendingen via enkele zenders in Brabant en Limburg.

De etherpiraten gingen te werk via een zogenaamde "onbemande zender": de uitzendingen werden vanuit verschillende studio's via het internet naar de etherzenders gestuurd. Op deze manier blijven de piraten "onbekend".

Mast in Sevenum

Eén van de illegale zenders was gemonteerd in een telecom-mast aan de Zeesweg in Sevenum. Medewerkers van het telecombedrijf vonden daar eerder een vreemde kast met apparatuur binnen het hekwerk aan de voet van de antenne. De benodigde stroom voor de zender werd volgens de monteurs van het telecomprovider gevonden door een stroomkast bij het hek te openen. Een deel van de spullen is door de monteurs verwijderd.

Mast in Helmond
Sinds maandag was de zender in Sevenum niet meer in de lucht, de zender aan de Torenstraat in Helmond is woensdagmorgen door het Agentschap Telecom, de vroegere Radio Controle Dienst, uit de lucht gehaald. Daar werd behalve de illegale zender en de antenne ook een computer en een internet-dongel in beslag genomen.

Binnenkort weer in de lucht
Na telefonisch contact met één van de leden van het piratenteam werd duidelijk dat, als het aan hun ligt, de onderbreking van korte duur zal zijn. "Wij zullen alles in het werk stellen om de mensen in Brabant en Limburg op korte termijn weer van mooie muziek te voorzien" aldus de medewerker van de Firma BKR. "Hou de radio in de gaten". 

Laat je reactie achter