Banner-TOP-Marktwijzer-1

advertentie

Huurappartementen voormalige Rabobank: 340 jongeren geïnteresseerd

340 jongeren uit Horst aan de Maas hebben interesse in een huurappartement in de voormalige Rabobank in Hegelsom. Dat blijkt uit een online enquête van de initiatiefnemers.
In oktober maakte Futurum Hegelsom bekend graag 50 huurappartementen te willen realiseren in het pand waar eerst de Rabobank gevestigd was. Van de 340 jongeren die interesse hebben, geven er 261 aan zeer geïnteresseerd te zijn. 79 respondenten hebben oriënterende interesse. Meer dan 75 procent van de geïnteresseerden is 27 jaar of jonger en komt uit de regio, laat Gerold Vereijken namens de initiatiefnemers weten.

'Geen betaalbaar aanbod'
De appartementen zijn bedoeld voor Horsternaren van 18 tot 40 jaar. Andere mensen worden volgens de kartrekkers uitgesloten. "Voor deze groep is er momenteel geen betaalbaar aanbod en daar komt nu waarschijnlijk verandering in", aldus Vereijken. Toch is het nog maar de vraag of de appartementen er echt komen. Uit een rondgang van Omroep Horst aan de Maas in december blijkt dat drie van de zes raadsfracties het initiatief vooralsnog niet zien zitten.
advertentie Banner-centraal Adverteren bij Omroep HadM

Lees ook deze artikelen