advertentie BANNER-TOP-Adverteren bij Omroep HadM

Horster hundje zorgt voor tweestrijd

Het alom bekende Horster hundje verhuist volgend jaar naar een andere plek in het centrum van Horst.

Een sentiment voor vele Horstenaren, want met één druk op de knop plast het hundje als je dorst hebt in je mundje. “Het zou best mooi zijn als het oude hundje op het nieuwe Gasthuisplein komt te staan. Het Gasthuisplein zou ook wel een cultuurplein vormen, dus geschikt voor het hundje is het zeker“, zegt wethouder Han Geurts.

Nieuw hundje
Op de huidige plek van het beeld op het Lambertusplein komt een nieuw hundje. Maar daar is niet iedereen even blij mee. Anita Wagenaar startte de petitie ‘’t hundje mot bleve’ en zamelde binnen drie dagen maar liefst 800 handtekeningen in.

Los
Op Facebook ging het behoorlijk los. Ook op straat lopen de meningen behoorlijk uiteen. “Ik vind deze mooier dan die in de krant stond, maar dat is een kwestie van smaak”, aldus een bewoonster. Een andere inwoner is er inmiddels aan gehecht: “Hij staat er nu al zo lang en nu moet hij ineens weg.”

Ontwerpwedstrijd
Voor het nieuwe hundje is een ontwerpwedstrijd uitgeschreven door de werkgroep Ut neeje Horster hundje. Het ontwerp van de 11-jarige Bodhi is uiteindelijk als winnaar uit de bus gekomen.

Laat je reactie achter