advertentie BANNER-TOP-Adverteren bij Omroep HadM

Horeca zet zich schrap voor nieuwe sluiting: 'Financieel is dit een ramp'

Horeca-ondernemers staan na de nieuwe aangekondigde coronamaatregelen opnieuw voor een wekenlange sluiting van hun zaak. "Mijn man heeft een baan genomen om onze privélasten te betalen."

Horeca-ondernemers moeten vanaf woensdag 22:00 uur hun zaak minimaal vier weken sluiten tijdens de gedeeltelijke lockdown. Dat betekent weer een periode van geen inkomsten, terwijl de vaste lasten doorlopen. Een nieuwe klap voor de sector die na de eerste lockdown weer probeerde op te krabbelen. 

Begrip
"Financieel is het een ramp om dit weer op je bord te krijgen", vertelt Gerold van der Vrande. Hij is eigenaar van Café De Morgenstond in Griendtsveen. Toch toont Van der Vrande zich begripvol over de nieuwe maatregel. "Als wij als horeca eraan kunnen bijdragen om Nederland weer beter te maken, dan vind ik dat we achter onze regering moeten staan. En niet weer de mazen van de wet moeten zoeken." De horeca-ondernemer teert door de sluiting in op spaargeld dat hij in 33 jaar met de zaak in Griendtsveen heeft opgebouwd.

Tweede baan
Zo'n spaarpot heeft niet iedereen. Marijelle Krielen runt met haar man sinds een jaar café en cafetaria 't Pleintje in Tienray. "We zitten er pas een jaar in", zegt Krielen. Financieel piept en kraakt het. Haar man heeft een baan in de bouw erbij genomen om aan rekeningen binnen hun huishouden te kunnen voldoen. "Die moeten ook gewoon betaald worden."

Tijdens de persconferentie hintte het kabinet op een nieuw steunpakket voor sectoren die door de gedeeltelijke lockdown geraakt worden. Hoe dat eruit komt te zien, is nog niet duidelijk.

Laat je reactie achter