advertentie BANNER-TOP-Adverteren bij Omroep HadM

Horeca weer open: 'Voelt als een nieuw bedrijf starten'

Om stipt 12.00 uur maandagmiddag mocht de horeca weer open in de gemeente volgens het zogeheten '1-juni-pakket', waarin coronamaatregelen flink zijn versoepeld.

De heropening voelt voor veel horecaondernemers bijzonder. "Het voelt alsof je de deuren opent van een nieuw bedrijf", zegt Thera Oortman van Blok 10 in Horst.

Versoepelingen
Het horecapersoneel stelt vooraf vragen aan gasten om te controleren of zij corona-achtige klachten hebben. "Iedereen moet zich binnen en buiten aan de 1.5 meter afstand houden, behalve mensen die tot hetzelfde huishouden behoren", zegt medewerker Luuk Hebben van De Lange in Horst. Aanvullende versoepelingen zijn volgens het RIVM, dat gasten voor een plek binnen moeten reserveren, voor buiten hoeft dat niet. Binnen mogen maximaal dertig gasten komen, buiten geldt geen limiet.

Zorgen
De zorgen onder haar werknemers om de 1.5 meter te handhaven vallen mee, laat Oortman aan Omroep Horst aan de Maas weten. "Wij werken voornamelijk met jongen werknemers, die hebben er niet zoveel moeite mee", aldus de horecaondernemer.

Controles
In de brief van de gemeente aan horecaondernemers is aangegeven dat de gemeente controleert of de ondernemers in Horst aan de Maas zich aan de regels houden.

Laat je reactie achter