Banner-TOP-Marktwijzer-2

advertentie

Horeca Horst en Sevenum zet in op meer terrasmeters

Met het oog op de heropening op 1 juni zijn veel horecagelegenheden in Horst aan de Maas bezig om te kijken of zij binnen de nieuwe regels extra vierkante meters aan hun terras kunnen toevoegen. In Sevenum en Horst zijn er verschillende concrete plannen.
Horeca-ondernemers kijken onder meer naar uitbreiding van hun terrassen. Namens de gemeente heeft burgemeester Ryan Palmen afgelopen vrijdag in een digitale ontmoeting met enkele tientallen horeca-ondernemers aangegeven open te staan voor terrasuitbreiding, waar dat kan. De gemeente legt de bal bij de ondernemers om gezamenlijk of individueel met deugdelijke (en veilige) plannen te komen. Of die doorgang vinden, hangt af van landelijke goedkeuring van het protocol en of de gemeente het ziet zitten. 

Horst
In het centrum van Horst zint onder meer het  Grieks restaurant op extra terrasruimte voor de kledingwinkel ernaast en willen twee ondernemers meer terrasplekken op het Lambertusplein. Volgens Thera Oortman van Centrummanagement Horst ligt er verder een verzoek voor terrasuitbreiding van een restaurant aan de andere kant van de Kerkstraat.

Protocol
Hoe de terrassen volgens de maatstaven van het nieuwe normaal er uit moeten komen te zien, is nog onduidelijk. De branche hoopt op goedkeuring van de overheid van het door Koninklijke Horeca Nederland opgestelde protocol. "Dan zijn we een heel stuk dichterbij en weten we beter waar we naartoe gaan", zegt Oortman.

Sevenum
In Sevenum wil ijssalon Lo Solé vijftig zitplaatsen toevoegen aan de andere kant van de straat, zo laat eigenaresse Inge Groenewegen weten. In twee hoeken van het terrein van De Wingerd moeten mensen hun ijsje dan kunnen opeten. Verder gaan aanstaande vrijdag eigenaren van twee cafés en een eet- en drinkgelegenheid met elkaar in gesprek hoe zij elkaar kunnen helpen. Een van de ideeën is om het Raadhuisplein deels in te richten als terras.
advertentie Banner-centraal H&H Marktverhuur

Lees ook deze artikelen