advertentie BANNER-TOP-Adverteren bij Omroep HadM

'Hoop dat ik ijsje wel zonder mondkapje mag eten'

Het kabinet wil graag onderzocht hebben of een mondkapje in meer openbare ruimtes zinvol is. In Grubbenvorst was daar dinsdagmiddag wel steun voor. "Je weet wat je ermee wint: het risico verkleinen."

In Belgie moet vanaf zaterdag iedereen die zich verplaatst in een horecagelegenheid een mondkapje dragen. In Duitsland is dit al het geval. Ook in winkels, op straat en in musea geldt de plicht in steeds meer landen. Zo'n bredere mondkapjesplicht kan ook wel op steun rekenen in Grubbenvorst, zo bleek uit een rondje door het dorpscentrum. 

Horeca
"Het zijn wel allemaal aanpassingen", zegt René Verschueren. Hij is als bedrijfsleider bij ijssalon Clevers en horecaman gewend aan de vele coronaregels. "Je wordt er ook wel creatief van. Het zijn extra dingen om rekening mee te houden. Maar niemand heeft hierom gevraagd. Laten we de gezondheid vooropstellen." Die instelling heeft ook een bezoekster op het terras van Verschueren. "Als het in een kroeg of museum zou moeten, heb ik daar helemaal geen bezwaar tegen."

Kritische noot
Op straat is een man die zijn hond uitlaat kritischer. "Ik vind een plicht een beetje overdreven. Als je het verplicht in een kroeg, neem je ook een stuk omzet af van de ondernemer. De charme van een kroeg is nou eenmaal dat je een avondje uitgaat." Een mevrouw die haar boodschappen in de auto laadt heeft vraagtekens bij de houdbaarheid van zo'n plicht. "Als het straks 30 graden wordt, vermoed ik dat iedereen een mondkapje te warm vindt."

Laat je reactie achter