advertentie BANNER-TOP-Adverteren bij Omroep HadM

Hogere straf voor vrouw die Sevenumse ex-vriend doodde

Het gerechtshof in Den Bosch heeft Eva P. woensdag veroordeeld tot een celstraf van elf jaar en zes maanden. De 33-jarige vrouw uit Polen zou op 4 december 2015 haar ex-vriend uit Sevenum om het leven hebben gebracht.

Die dag werd P. door haar toenmalige vriend op straat gezet, omdat ze verschillende keren via sms contact had met haar ex. De Poolse verbleef die avond in de caravan van haar ex. Volgens P. probeerde haar ex-vriend uit Sevenum haar te verkrachten toen zij een worst aan het snijden was. Omdat zij hem van zich afduwde zou de man in het mes zijn gevallen.

Ongeloofwaardig
Het gerechtshof oordeelt op basis van politieonderzoek dat het verhaal ongeloofwaardig is. Zo was het mes waarmee de man uit Sevenum werd doodgestoken niet hetzelfde als waarmee P. de worst sneed en komen de bloedsporen in de caravan niet overeen met de verklaring. De straf van elf jaar en zes maanden valt behoorlijk hoger uit dan de eis van justitie eerder deze maand. Toen stelde de advocaat-generaal voor om de verdachte een celstraf van acht jaar en negen maanden op te leggen.

Laat je reactie achter