Banner-TOP-Marktwijzer-1

advertentie

Hoe blijven topsporters Kim Everaerts en Lieke Oomen fit in coronatijd?

In deze coronatijd zien we veel mensen buiten hardlopen of fietsen, of een tegen een bal trappen. Want ze willen fit blijven, dat geldt zeker voor topsporters.
Omroep Horst aan de Maas ging op bezoek bij volleybalster Lieke Oomen uit Hegelsom en voetbalster Kim Everaerts uit Horst.

Saai
Everaerts is normaal actief in 2e Bundesliga bij Borussia Mönchengladbach en in het Nederlands vrouwenelftal onder 19 jaar. Maar tegenwoordig is de talentvolle voetbalster weer vaker op het trapveldje naast haar huis te vinden. Verder doet ze wat krachttraining en rent ze regelmatig een rondje door de buurt. “Ik hoop niet dat het nog heel lang duurt. Het begint wel een beetje saai te worden nu. Ik mis het voetballen natuurlijk wel”, zegt ze.
‘Camping-volleybal’
Lieke Oomen volleybalt in de Nederlandse eredivisie bij Peelpush in Meijel. Volleyballen doet ze eigenlijk alleen nog met haar zusjes. “Maar dat is meer ‘camping-volleybal’ dan dat er op niveau getraind wordt”, zegt Oomen. Ook zij gaat nu regelmatig hardlopen of skeeleren. Verder staat er dagelijks krachttraining op het programma in de achtertuin in Hegelsom.

Competitie
Voor Lieke Oomen is het seizoen al voorbij. De volleybalbond heeft de competities beëindigd. De Duitse voetbalbond moet nog een besluit nemen over het uitspelen van de competities op de hoogste niveaus. Everaerts hoopt dat de competitie nog uitgespeeld wordt.

Oranje
Kim Everaerts maakt al jaren deel uit van vertegenwoordigende elftallen van Oranje. Tot voor kort was dat bij Oranje onder 19. Maar voor dit seizoen zijn alle activiteiten en wedstrijden geschrapt. "Hopen dat ik er volgend seizoen weer bij zit en dan wel een mooi jaar mag meemaken", zegt de Horsterse.
advertentie Banner-centraal Vakgarage Middenpeel