advertentie BANNER-TOP-NIEUW ADRES

Aardbeienland en gemeente in gesprek over heropening themapark

Het Aardbeienland en de gemeente zijn in gesprek om samen te bepalen of het Horster themapark op 1 juni weer open kan. Dat meldt een woordvoerder aan Omroep Horst aan de Maas.

Het Aardbeienland wordt zo ingericht dat aan de vereiste anderhalve meter afstand voldaan kan worden. Ook is er aandacht voor extra hygiëne en extra communicatie. “Ons streven is om alle bezoekers van park, winkel en horeca een zo aangenaam mogelijk verblijf te bieden, met een zo veilig mogelijk gevoel. Dit geldt natuurlijk ook voor ons personeel dat dit mogelijk moet maken”, zegt Jikke van Gerven van Berry Briljant.

Vernieuwd
Door de coronamaatregelen kon de geplande heropening van Het Aardbeienland op 1 april niet doorgaan. Een groot deel van het themapark aan de Kreuzelweg in Horst is de afgelopen maanden vernieuwd. Vorig jaar kocht de gemeente Het Aardbeienland om het de komende vijf jaar in erfpacht te geven aan de stichting Berry Promotions. In deze stichting hebben Horster ondernemers zich verenigd met als doel het themapark voor de toekomst veilig te stellen, waardoor deze toeristische parel behouden blijft voor de gemeente.

Onderzoek
Op het terrein komt nog een modern onderzoekscentrum, gekoppeld aan een educatie- en promotiecentrum voor zachtfruit. In augustus moet gestart worden met de bouw van een onderzoekskas van 3.000 vierkante meter. Hier gaan onderzoekers zich onder meer bezig houden met analyses van de blauwe bes en de framboos.

Laat je reactie achter