advertentie BANNER-TOP-Adverteren bij Omroep HadM

Herdenkingsdiensten Horst en Grubbenvorst voor overledenen in coronatijd voorlopig uitgesteld

De herdenkingsdiensten voor overledenen in coronatijd die in Horst en Grubbenvorst in voorbereiding waren, worden voorlopig uitgesteld. De organisaties vinden het op dit moment niet verantwoord om de herdenkingen door te laten gaan, vanwege het oplopend aantal nieuwe besmettingen.

De initiatiefnemers van de gezamenlijke herdenkingsdiensten hopen op een waardige manier aandacht te schenken aan alle overledenen, zowel slachtoffers van het coronavirus als andere overledenen. In Horst en Grubbenvorst waren er plannen om de herdenkingen dit najaar plaats te laten vinden.

'Enige juiste keuze'
"We vinden het erg jammer, want we hadden graag in een sfeervol ingerichte Mèrthal stilgestaan bij alle mensen die ons ontvallen zijn. Maar we gaan ervan uit dat iedereen het besluit begrijpt", zegt Jan Nabben, die mede-initiatiefnemer is van de dienst in Horst. Bob Noten is één van de kartrekkers in Grubbenvorst. Noten: "Uitstel was de enige juiste keuze." Het is nog niet duidelijk wanneer de herdenkingen wél gehouden kunnen worden. "We richten onze hoop nu op het voorjaar", licht Nabben toe.

Laat je reactie achter