advertentie BANNER-TOP-NIEUW ADRES

Goud voor Martin Hölle bij WK tweespannen in Kronenberg

Met de vaardigheidsproef als laatste wedstrijdonderdeel was vandaag de spannende afsluiting van het wereldkampioenschap tweespannen in Kronenberg. Voor de derde keer op rij won Martin Hölle het goud. Hongarije prolongeerde de landentitel en Nederland pakte brons.

Na de dressuurdagen en de spectaculaire marathon van zaterdag, kwam het zondag aan op precisie in het moeilijke vaardigheidsparcours. Ambassadeur Stan van Eijk moest improviseren omdat zijn beste paard uitviel door een blessure. Met slechts één afgeworpen balletje in het laatste onderdeel hielp hij het oranjeteam aan brons. Individueel eindigde Stan op een zesde plaats. Theo Timmerman was de beste Nederlander en werd vijfde.

Hongaren op kop
De Hongaar Martin Hölle was een klasse apart op het WK. Hij had in de dressuur en de marathon een grote voorsprong opgebouwd. In de staart van het vaardigheidsparcours maakte hij een paar foutjes, maar die strafpunten kon hij zich gemakkelijk permitteren. Voor de derde keer op rij werd hij wereldkampioen. “Mijn paarden hebben het gedaan,” straalt hij. “Het is ongelooflijk dat ik nu voor de derde keer op rij wereldkampioen ben. Ik ben mijn paarden en mijn hele team heel dankbaar.”

Brons voor Nederland

Het zilver was voor de Fransman Franck Grimonprez en het brons voor de Duitse Anna Sandmann. Hongarije prolongeerde in het landenklassement de landentitel. Dat kwam niet alleen door de prestaties van Hölle maar ook door de geweldige marathon en winnende vaardigheidsproef van György Fekete. De Duitsers wonnen zilver en Nederland het brons.

Laat je reactie achter