advertentie BANNER-TOP-Crowdfunding-Bankrekening

Gewoon Doen TV naar Hilversum

Het programma Gewoon Doen TV van Omroep Horst aan de Maas is genomineerd voor een Special Media Award, de landelijke prijsuitreiking voor de beste mediamakers met een verstandelijke beperking.

Ontstaan
Van 1 september tot en met 14 oktober konden mediamakers met een verstandelijke beperking hun werk inzenden. Een jury heeft alle inzendingen beoordeeld. 2 jaar geleden is Gewoon Doen tv ontstaan en wordt geheel gemaakt door medewerkers van Gewoon Doen Zorg, een dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking waarin het team zelf de gehele televisieproductie uitvoert tot een wekelijkse uitzending. De eerste televisieuitzending was in 2016. "Als je de eerste uitzending terugkijkt dan zie je een enorm verschil met uitzending 132 van afgelopen maandag", laat begeleider Bart van Bree weten.

Genomineerd
Aanstaande zaterdag gaat het gebeuren want dan gaat het hele team naar Hilversum om daar met z’n allen de uitreiking bij te wonen. Genomineerd zijn is op zichzelf al een mooie prijs vinden de deelnemers en ze kijken er naar uit. Volgens oprichter Sandy Uytterhoeven wordt Gewoon Doen TV als professionele tv beschouwd in Hilversum. "Dit zit hem in de puurheid en enthousiasme van de makers, maar ook het camerawerk. En dat is een super groot compliment ", aldus Uytterhoeven.

Laat je reactie achter