advertentie BANNER-TOP-Adverteren bij Omroep HadM

Gerry Buijel

Gerry uit Grubbenvorst naait mondkapjes in strijd tegen corona

In diverse huiskamers in ons land zijn mensen druk met het naaien van mondkapjes.

Vanwege een tekort aan beschermende middelen in onder andere de thuiszorg doet Gerry Buijel uit Grubbenvorst ook mee.

La Providence
Ze heeft inmiddels zorginstelling La Providence in Grubbenvorst blij gemaakt met tientallen kapjes, die een beetje bescherming moeten bieden tegen de verspreiding van het coronavirus.

Zinvolle dagbesteding
De 69-jarige Gerry zit al bijna haar hele leven achter de naaimachine. De mondkapjes maakt ze om mensen te helpen in deze crisistijd en ze vindt het leuk om te doen. “Je moet toch binnenblijven en dit is een zinvolle en nuttige besteding van de tijd”.

Goedgekeurd patroon
Gerry heeft zich aangesloten bij de Facebookpagina Mondkapjes Maken Nederland Limburg. Via dit platform zijn ruim vierduizend mensen uit het hele land aan het naaien geslagen. Het patroon dat ze gebruiken voor de kapjes is goedgekeurd door de Belgische Gezondheidsraad. Het zijn geen kapjes voor de medische professionals in ziekenhuizen. “Gebruikers moeten zelf een stuk keukenrol of papieren zakdoekje in het filter doen. Een het mondkapje regelmatig wassen”, zegt Gerry.

Voorraad
Gerry heeft momenteel nog 70 mondkapjes klaarliggen en zal er na verwachting nog zo'n 100 maken de komende dagen. Ze gaat door zo lang de voorraad strekt. “Zo lang ik nog materiaal heb ga ik door. Op is op!”.

Mensen die interesse hebben in een mondkapje kunnen zich melden bij Gerry via de Facebookpagina Mondkapjes Maken Nederland Limburg.

Laat je reactie achter