advertentie BANNER-TOP-Adverteren bij Omroep HadM

Gemeente wil betere oplossing oud papier Grubbenvorst

De gemeente kijkt naar mogelijkheden om de inzameling van oud papier in Grubbenvorst verder te verbeteren. In het dorp ging het volgens VVD-fractievoorzitter Peter Elbers afgelopen zaterdag andermaal mis.

Op de weg richting de brenglocatie achter het tankstation aan de Californische weg ontstond afgelopen zaterdag op enig moment een file. De wachtenden waren van plan hun oud papier weg te brengen naar de plek waar dat voor de coronacrisis al gebeurde. Op de locatie in een woonwijk die in de weken ervoor nog werd gebruikt als inzamelplek, was er ook al ergernis over files en overlast van ronkende auto's. 

Drukker
Dat het nu weer niet goed ging, heeft volgens wethouder Roy Bouten te maken met het verhoogde aanbod. "We zien dat er meer mensen aan het klussen en opruimen zijn. Ook komen mensen uit andere dorpen naar deze brenglocatie die dat normaal niet zouden doen", aldus Bouten. De wethouder vindt twintig minuten wachten in de rij acceptabel. VVD-fractievoorzitter Elbers spreekt van een wachtrij van 39 minuten. Het is niet duidelijk of dit een piekmoment was. Maar dat het ervan afhangt wanneer inwoners gaan wegbrengen, is evident. Bouten wijst erop dat het op woensdagen beter gaat.

Extra maatregelen
Toch is de huidige situatie ook voor de wethouder niet goed genoeg. Daarom wil hij snel een extra inlevermoment voor Grubbenvorsternaren inlassen. Ook kijkt hij naar andere mogelijkheden om drukte bij de bestaande locaties verder weg te nemen. Dit is iets wat Elbers graag ziet gebeuren. "In plaats van elke twee weken vanaf nu elke week de inlevering gaan openstellen. Dan spreid je alvast de druk. Zo kan het echt niet hoor."

Laat je reactie achter