Gemeente scheldt huur maatschappelijke organisaties kwijt

De gemeente heeft besloten de huren van maatschappelijke organisaties zoals de bibliotheek tijdens de coronamaanden niet te innen.

Het gaat om gemeentelijke accommodaties zoals BiblioNu die een ruimte van de gemeente huren en die vanwege het coronavirus de deuren moesten sluiten. Maar ook andere culturele verenigingen of sportclubs met gebouw in gemeentelijk eigendom hoeven geen huur te betalen voor de maanden die zij sinds half maart dicht waren.

Vrijwilligersorganisaties
“Als gemeente willen we geen onderscheid maken tussen sport of bijvoorbeeld cultuur. Daarom hebben we besloten de huur voor alle maatschappelijke organisaties kwijt te schelden”, aldus wethouder Han Geurts. Het gaat om organisaties die vaak op vrijwilligers draaien en door de gevolgen van het coronavirus inkomsten hebben gemist. 

Richtlijn
Commerciële huurders worden ook tegemoet gekomen. Zij betalen de helft van de huur van de coronamaanden. Hiervoor geldt volgens de gemeente een ruime betalingstermijn. Horst aan de Maas volgt in dit verband de landelijke richtlijn Vastgoed en Detailhandel Nederland. 

Laat je reactie achter