Banner-TOP-Marktwijzer-3

advertentie

Gemeente presenteert steunmaatregelen

De gemeente heeft vrijdagmiddag een pakket aan steunmaatregelen bekendgemaakt om ondernemers, zzp'ers en inwoners te helpen bij de financiële gevolgen van de coronacrisis.
Het doel van de gemeente is om ervoor te zorgen dat alle sectoren uit Horst aan de Maas kunnen voorzien in de eigen levensbehoefte en dat de werkgelegenheid behouden blijft. Burgemeester Ryan Palmen: "Naast de acties en maatregelen die het Rijk eerder deze week afkondigde, hebben we als gemeente gekeken wat wij kunnen betekenen."

Alle maatregelen op een rijtje:
- De gemeente legt tot en met 31 mei 2020 geen belastingaanslagen meer op en stuurt geen betalingsherinneringen, aanmaningen of dwangbevelen.
- De gemeente betaalt facturen van bedrijven waar mogelijk sneller dan de bestaande norm van veertien dagen.
- Zelfstandige ondernemers kunnen bij de gemeente terecht voor extra ondersteuning, zodat zij hun bedrijf kunnen voortzetten.
- De gemeente werkt snel en soepel mee aan verzoeken voor uitstel van betaling of andere betalingsregelingen (automatische incasso's lopen wel gewoon door).
- Inwoners en bedrijven kunnen uitstel van betaling of een andere betalingsregeling aanvragen voor het betalen van de gemeentelijke belastingen.
- Er wordt een online-ondernemersloket ingericht, waar ondernemers informatie over de landelijke en lokale regelingen kunnen vinden.
- Vragen kunnen inwoners en bedrijven achterlaten via het telefoonnummer 077-4779 777. Zij worden dan door de juiste persoon teruggebeld.
- De gemeente inventariseert waar verenigingen en stichtingen tegenaan lopen en bekijkt welk maatwerk nodig is om hen tegemoet te komen.
- Met gesubsidieerde bedrijven of instellingen die nu niet aan hun verplichtingen kunnen voldoen, bespreekt de gemeente of en hoe zij op een andere manier hun prestatie kunnen leveren, in plaats van de subsidie te storten.
- Samen met de gemeenten Peel en Maas en Venray werkt Horst aan de Maas eraan om het sociaal werkbedrijf NLW door te laten draaien.

'Spaargeld vrijgemaakt'
"We vinden het onze verantwoordelijkheid om zoveel mogelijk onze inwoners en bedrijven te ondersteunen in deze situatie. Daarom hebben we ons 'spaargeld', dat eigenlijk voor gemeentelijke tegenvallers is gereserveerd, vrijgemaakt", aldus de burgemeester.

Burgemeester Ryan Palmen reageerde vrijdagmiddag voor camera op de steunmaatregelen en had ook nog een dringende oproep voor de inwoners van Horst aan de Maas.
advertentie Banner-centraal Pand 16