advertentie BANNER-TOP-Adverteren bij Omroep HadM

Gemeente Horst aan de Maas

Gemeente moet 100 woningen per jaar laten bouwen

De gemeenteraad wil dat het college van burgemeester en wethouders voor het einde van 2023 minimaal 300 vergunningen voor woningen in Horst aan de Maas heeft verleend.

Dat is het resultaat van het aannemen van een motie door de gemeenteraad dinsdagavond. Die kwam aan bod tijdens het bespreken van de regionale woonvisie

Essentie, D66+Groenlinks, Partij van de Arbeid, VVD en CDA willen hiermee het college aansporen om het tekort aan woningen versneld aan te pakken. Voor de SP was het plan niet ambitieus genoeg: die partij wil 30 procent sociale huurwoningen bovenop de toegezegde 300 erbij hebben, waar de rest genoegen neemt met extra 100 sociale huurwoningen.

Opdracht
Wethouder Wonen Rudy Tegels is blij zijn met de opdracht. Hij zegt nu al met achttien projecten bezig te zijn. Als voorbeeld noemt Tegels het plan om autobedrijf Jos Willems in Horst om te bouwen in een appartementencomplex. Want om de ambitie in te lossen moet de gemeente ook kijken naar bestaande bouw en het realiseren van tijdelijke 'woonconcepten'.

De geboekte resultaten worden twee keer per jaar in de gemeenteraad besproken. 

Laat je reactie achter