Banner-TOP Adverteren bij Omroep HadM

advertentie

Gemeente heeft vraagtekens bij nieuwe internationale treinverbinding

Als het aan de provincies Limburg en Noord-Brabant en het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat ligt, komt er in 2025 een nieuwe internationale treinverbinding.
De zogenaamde Eurekarail-trein moet gaan rijden tussen Eindhoven en Düsseldorf en komt dus ook langs station Horst-Sevenum, maar maakt er geen stop. Een gevolg van de nieuwe treinverbinding zou zijn dat er op het traject Eindhoven-Venlo één intercity per uur wordt geschrapt. Wethouder Eric Beurskens: "Dat zou een serviceverlies zijn voor reizigers vanaf station Horst-Sevenum."

Sprinter
In plaats van de intercity zou er een sprinter moeten gaan rijden die op meer stations een stop maakt. De gemeente wil voorkomen dat de nieuwe internationale treinverbinding zorgt voor een langere reistijd voor mensen die op station Horst- Sevenum op de treinen van NS willen stappen.

Behoud meerdere intercitytreinen
Een gemeente die ook vraagtekens stelt bij de komst van de internationale treinverbinding is Deurne. Daar maakt wethouder Helm Verhees zich, net als Beurskens, hard voor het behoud van meerdere intercitytreinen per uur.
advertentie Banner-centraal Pand 16

Lees ook deze artikelen