advertentie BANNER-TOP-NIEUW ADRES

Openluchtmuseum De Locht

Financiële injectie voor Horster musea in zwaar weer

De gemeente Horst aan de Maas trekt in totaal 58.000 euro uit om openluchtmuseum de Locht en museum de Kantfabriek een financiële injectie te geven. Beide musea verkeren door de coronacrisis in financieel zwaar weer.

"De musea vertellen het verhaal van onze streek en lokale identiteit. Ook zijn er veel vrijwilligers actief, die bijdragen aan onder meer onderhoud en programmering. Daarom willen we voorkomen dat zij de deuren moeten sluiten", schrijft wethouder Han Geurts in een toelichting voor de subsidieverlening. Bij beide musea dreigt later dit jaar een financieel tekort te ontstaan.

Openluchtmuseum
Voor de Locht in Melderslo maakt de gemeente 25.000 euro vrij uit het corona noodfonds. Het openluchtmuseum heeft vorig jaar al 45.000 euro aan financiële steun gekregen. Mogelijk komt daar later dit jaar nog eens 20.000 euro bij. De Locht heeft ook een aanvraag gedaan bij het Mondriaan Fonds, het publieke stimuleringsfonds voor beeldende kunst en erfgoed. Mocht die aanvraag niet worden goedgekeurd, dan overweegt de gemeente om dat bedrag toe te kennen.

In het rood
Museum de Kantfabriek in Horst had voor de coronacrisis nog een reservepot van 48.000 euro. Daar is nu niet meer veel van over. Zonder extra steun verwacht het museum eind 2021 zo'n 13.000 euro in het rood te staan. Om te voorkomen dat de Kantfabriek in liquiditeitsproblemen komt, kent de gemeente een subsidie van 33.000 euro toe.

Laat je reactie achter