advertentie BANNER-TOP-Adverteren bij Omroep HadM

Geen sportpark, geen fusie voor voetbalclubs America en Meterik

De fusie tussen AVV America en RKSV Meterik is van de baan nu de gemeente geen geld in een gezamenlijk sportpark gaat steken. “Wij hopen dat de jeugd samen kan blijven voetballen."

Het gemeentebestuur kiest er in zijn nieuwe begroting voor om het plan voor een gezamenlijke buitensportaccommodatie, waar al sinds 2012 over gepraat wordt, nog eens jaren uit te stellen. Dat AVV America en RKSV Meterik maar geen overeenstemming bereikten over de locatie van het toekomstige sportpark, staat nu een volledige samenvoeging van de verenigingen in de weg.

Jeugd
“Wij hopen dat de jeugd samen kan blijven voetballen", zegt Marièl Walraven van RKSV Meterik. "We zullen ook wel moeten; voor jeugdvoetbal met alleen Meterik hebben we niet genoeg jeugdleden. Met onze vier seniorenelftallen redden we het voorlopig wel." Hetzelfde geldt voor AVV America. Beide clubs leveren op dit moment 55 jeugdleden. Maar de aanwas stokt. En dat wordt in de toekomst een probleem. 

'Geen koppigheid'
Mede daarom werden al tal van fusiegesprekken gevoerd tussen de besturen van de clubs en was er vorig jaar een overweldigende raadsvergadering waarbij een nieuw onderzoek naar een gezamenlijke locatie tussen de beide dorpen in afgedwongen. Toch werden de verenigingen het over de gewenste plek nooit eens. AVV America ging voor een nieuw sportpark buiten een van de bestaande accommodaties, terwijl RKSV Meterik aanstuurde op de plek waar de eigen velden liggen. Van koppigheid wil AVV America niks weten. "Dat is ons al meerdere keren verweten. De KNVB adviseert fusieclubs die even groot zijn om op een andere locatie dan de eigen sportparken te gaan zitten. Niet zo zeer voor de afstand die leden moeten afleggen, maar wel voor de vrijwilligers. Als je verhuist naar een sportpark in een ander dorp, zul je altijd het gevoel hebben dat je te gast bent."

Verouderde accommodaties
De voetbalclubs moeten de komende jaren dus verder op hun eigen accommodaties. Die zijn verouderd, juist omdat er op een nieuw gezamenlijk sportpark werd gerekend. Walraven: "Aangezien we de laatste jaren bezig zijn geweest met een nieuwe accommodatie hebben we in Meterik geen investeringen gedaan. Het blijft een dilemma te investeren in oude gebouwen terwijl we blijven hopen dat er in de toekomst iets nieuws komt. We willen hier onze beperkte eigen middelen dus niet meteen voor in gaan zetten."

Laat je reactie achter