advertentie BANNER-TOP-Adverteren bij Omroep HadM

Gewoën Grubbevors

Geen sinterklaasintocht en sint-maartensvuur in Grubbenvorst

Dit jaar is er geen sinterklaasintocht bij de Maas in Grubbenvorst en zal er geen sint-maartensvuur zijn in het dorp. Het organiserend comité komt wel met alternatieve vieringen.

Volgens voorzitter Roy Huys worden de feesten zo gevierd dat de coronaregels gewaarborgd blijven. Op 21 en 22 november gaat Sinterklaas langs de deuren gaan om de kinderen te bezoeken. Mogelijk bezoekt de goedheiligman samen met zijn pieten ook de onderbouw van de basisscholen en kinderopvangcentra. 

Sint-Maarten
Tijdens het sint-maartensfeest is er dit jaar geen groot kampvuur. De kinderen mogen net zoals vorig jaar tussen 19.00 en 21.00 langs de deuren. Het comité verzoekt bewoners om hun huis zo mooi mogelijk te versieren, zodat de gezellige sfeer bewaard blijft. Het best versierde huis krijgt een prijs van het comité. 

Sevenum
De comités die de sinterklaas- en sint-maartensvieringen in de dorpen organiseren gaan verschillend om met de coronamaatregelen. Zo wil Jongeren Gilde Sevenum wel een sint-maartensvuur, als dat mogelijk is. Voorzitter Wim Raedts: "Maar we denken nog na over verschillende scenario's. De activiteit die we normaal hebben kan niet doorgaan. We denken er nog over na voordat we met een idee naar de gemeente stappen."

Laat je reactie achter