advertentie BANNER-TOP-Adverteren bij Omroep HadM

Geen pumptrackbaan in Horst aan de Maas

De initiatiefnemers die zich de afgelopen maanden hebben hardgemaakt voor een pumptrackbaan in Horst aan de Maas, hebben bij de gemeente nul op rekest gekregen.

Gemeente Horst aan de Maas heeft aangegeven geen geld te willen vrijmaken voor een pumptrackparcours. Dat is een baan van bulten en bochten die aan elkaar geschakeld zitten. Je fietst er rondjes niet door te trappen maar een pompende beweging te maken.

Locatie
"Naast dat er geen budget vrijgemaakt kan worden, willen zij (de gemeente, red.) ook geen toezeggingen doen over een eventueel beschikbare locatie wat het werven van andere fondsen bemoeilijkt", aldus de werkgroep Pumptrack Horst op Facebook. 

Reactie wethouder
Han Geurts, verantwoordelijk wethouder, zegt dat de pumptrackbaan op dit moment financieel onhaalbaar is. Daarnaast stelt hij vraagtekens bij de betaalbaarheid op lange termijn. "Er zit geen verdienmodel achter. De baan zal na het aanleggen kosten blijven genereren, ook vanwege het onderhoud. Je moet goed nadenken voordat je hier 'ja' tegen zegt." 

Winst
De werkgroep heeft het op haar beurt liever over de meerwaarde van het initiatief op sociaal en gezondheidsvlak. "De winst zit in de sociale toegevoegde waarde en dat een brede leeftijdsgroep (3 tot 60 jaar) van de bevolking gestimuleerd wordt om samen te bewegen. Dat is niet in geld uit te drukken maar wel in grote maatschappelijke waarde."

Venlo
De gemeente ziet het initiatief liever ergens anders in de regio landen en noemt Venlo als potentiële plek, omdat het gebied meer in trek is bij bijvoorbeeld de wielrennerij. De werkgroep beraadt zich nu op de levensvatbaarheid van een pumptrackbaan in de regio en kijkt naar alternatieven buiten Horst aan de Maas.

Laat je reactie achter