advertentie BANNER-TOP-Crowdfunding-Bankrekening

Gemeente Horst aan de Maas

Gasthoês officieel geopend

Via een livestream is 't Gasthoês in Horst zaterdagmiddag officieel geopend. De afgelopen drie jaar is er gewerkt aan de renovatie van het cultuurcentrum.

Vanwege de coronamaatregelen was er geen grote opening met publiek mogelijk. Daarom koos de gemeente voor een livestream, waarin gebruikers zich voorstelden.

Gebruikers
Onder meer de bibliotheek en verschillende verenigingen nemen hun intrek in het vernieuwde Gasthoês. Het is de bedoeling dat er in de theaterzaal optredens van zowel lokale als landelijke artiesten gaan plaatsvinden. In maart werd het gerenoveerde cultuurcentrum opgeleverd en vond de sleuteloverdracht plaats.

Vertraging
Het was oorspronkelijk de bedoeling dat 't Gasthoês op 1 september 2020 open zou gaan, maar begin vorig jaar werd duidelijk dat die datum onhaalbaar was. Het dak was de belangrijkste oorzaak van deze vertraging. Het oude dak moest vervangen worden en het duurde langer dan gepland voordat het nieuwe dak geplaatst kon worden. Ook zorgden regenval en een niet stevige vloer voor extra vertraging.

Cultuurplein
De doorlopende weg voor ‘t Gasthoês heeft plaatsgemaakt voor een cultuurplein. Op een deel van dat plein komt het terras van het cultuurcentrum. Ook zijn er verschillende soorten bomen en planten geplaatst. Waterabsorberende tegels en klinkers moeten ervoor zorgen dat het water wegblijft bij ‘t Gasthoês, de Mèrthal en de woningen in de omgeving. Het sponsachtig materiaal houdt bij stevige buien het water onder de grond vast en zorgt ervoor dat het niet naar de oppervlakte kan.

Laat je reactie achter