Banner-TOP-Marktwijzer-2

advertentie

Wereldkampioenschap ganzenborden in Swolgen

Wie pakt de wereldtitel ganzenborden? Dat werd woensdagmiddag duidelijk in Swolgen.

In het kader van 800 jaar Horst aan de Maas vond er een wereldkampioenschap ganzenborden plaats. Alle inwoners uit de gemeente waren welkom om gratis deel te nemen aan dit ludieke evenement.

Aangepast bordspel
Het aloude bordspel is geheel aangepast op Horst aan de Maas, volgens Ben Sanders die als scheidsrechter fungeert tijdens het kampioenschap in Swolgen. Zo is het door Studio Doerak ontworpen spel helemaal voorzien van alle 16 dorpen uit de gemeente.

63 velden
"Alle vakjes bevatten een onderdeel van de gemeente", aldus de scheidsrechter. Op de 63 velden wachten er onderweg gevaren als men naar de gevangenis in Evertsoord wordt terug geworpen, als de Put in America tot wachten verplicht of een geitensprong in Tienray extra voorsprong oplevert.

Wereldkampioen
Volgens Ger van Rensch, voorzitter van Sport en Spel is het ganzenbord een spel dat iedereen wel kent: "We waren opzoek naar een spel dat jong en oud kon spelen en wat de 16 kernen op een of andere manier kon verbinden." Een spelronde Ganzenbord duurt maximaal 15 minuten. Na afloop krijgt elke deelnemer het ‘Horst aan de Maas ganzenbord’ mee naar huis. Er wordt gespeeld in groepjes van vier en de speler die het snelst de finish haalt, mag zich wereldkampioen noemen. Met de snelst gemeten tijd van 2.49 minuten is Dian van Aken wereldkampioen geworden. Zij staat daarmee alleen aan de top.

advertentie Banner-centraal Driessen Groep

Lees ook deze artikelen