advertentie BANNER-TOP-Adverteren bij Omroep HadM

Erfgoedambtenaar Dienco Bolhuis neemt afscheid

Consulent erfgoed van de gemeente Horst aan de Maas Dienco Bolhuis gaat met pensioen en neemt op een bijzondere manier afscheid van zijn positie als ambtenaar: in de vorm van een symposium over 'Leven in Horst aan de Maas, vroeger, nu en in de toekomst.'

Bolhuis heeft gedurende zijn ambtenaarsfunctie de gemeente weten te enthousiasmeren over het inventariseren van het cultureel erfgoed van Horst aan de Maas. "En dat laatste mocht ik in een boekwerk gaan uitbrengen", aldus de met pensioen gaande ambtenaar.

Monumenten
"Ik heb een veertigtal jaren voor deze gemeente in de bouwkundige hoek mogen werken en heb me een lange tijd kunnen bezighouden met de monumenten in de gemeente in het kader van erfgoed. En als we het over erfgoed hebben, dan praat je over een drietal onderwerpen: archeologie, karakteristieke gebouwen en landschap." Over het tweede onderwerp zegt Bolhuis: "We hebben zo'n 250-tal karakteristieke panden in Horst aan de Maas. Aanvullend heb ik daar de laatste zes jaar nog 900 panden aan kunnen toevoegen."

Consulent erfgoed
Na zes jaar de positie van consulent erfgoed te hebben gehad is het stokje overdragen niet zo eenvoudig. "Ik denk dat de gemeente dit regionaal moet gaan oppakken."

Laat je reactie achter