advertentie BANNER-TOP-Adverteren bij Omroep HadM

Schamele buit voor inbreker Lottumse molen

Het stichtingsbestuur achter de Houthuizer Molen in Lottum reageert stomverbaasd op de tweede inbraak die er in een half jaar tijd plaatsvond. Volgens de stichting is er weinig te halen. De dief maakt met de buit waarschijnlijk weinig indruk in het criminele circuit.

"Twee potjes honing, een flesje met inhoud en beetje geld uit een kistje", zo vat voorzitter Hem Clevis van de Houthuizer Molen de schamele vangst samen. Hij begrijpt het niet. "We zijn nu tien jaar open. In die periode is er niks gebeurt, maar in het laatste jaar wordt er twee keer ingebroken." 

Schade
In april drong een inbreker, alleen of met hulp, via een raam naar binnen. Toen was net als nu de schade aan het molengebouw groter dan de meegenomen buit. De politie laat weten dat het opsporen van de dader lastig is. De molen ligt afgelegen en er zijn geen camerabeelden. Maar de sporen die de inbreker in april achter liet, bieden misschien een sprankje hoop. Een dief sneed zich aan het gebroken glas en liet bloed achter. "Volgens de politie kunnen forensische onderzoekers daar het DNA uithalen. Waarschijnlijk loopt er dus iemand rond die bang moet zijn dat hij in de DNA-bank voorkomt."

Een politiewoordvoerder kon nog niet zeggen of het DNA-spoor iets heeft opgeleverd. 

Laat je reactie achter