Banner-TOP-Marktwijzer-1

advertentie

'Eerste appartementen voormalige Rabobank eind dit jaar klaar'

Als alles volgens planning verloopt kunnen de eerste bewoners eind dit jaar intrek nemen in de appartementen in de voormalige Rabobank in Hegelsom. Dat zegt mede-initiatiefnemer Gerold Vereijken.
In oktober maakte de werkgroep Futurum Hegelsom bekend graag 50 huurappartementen te willen realiseren in het pand waar eerst de Rabobank gevestigd was. De woningen zijn bedoeld voor Horsternaren van 18 tot 40 jaar. Andere mensen worden volgens de kartrekkers uitgesloten.

Online enquête
De initiatiefnemers hielden onder de doelgroep een online enquête. Inmiddels hebben meer dan 370 jongeren aangegeven zeer geïnteresseerd te zijn of oriënterende interesse te hebben. Meer dan 75 procent van de geïnteresseerden is 27 jaar of jonger en komt uit de regio.
Inmiddels zijn er meer dan 370 mensen die het een hele gave plek vinden om te wonen.

Mede-initiatiefnemer Gerold Vereijken

Groen licht
Uit een rondgang van Omroep Horst aan de Maas in december blijkt dat drie van de zes raadsfracties het initiatief vooralsnog niet zien zitten. "Iedereen mag er alles van vinden. Inmiddels zijn er meer dan 370 mensen die anders van mening zijn. Zij vinden het in ieder geval een hele gave plek om te wonen", aldus Vereijken. Het college van burgemeester en wethouders moet nog wel definitief groen licht geven voor het initiatief. Omdat het om een tijdelijke bestemming gaat, ligt de bevoegdheid voor het nemen van een beslissing bij het college. Maar voormalig wethouder Vostermans beloofde in december de gemeenteraad er wel bij te betrekken.

Bekijk hier een uitgebreide reportage over de plannen voor appartementen in de voormalige Rabobank:
advertentie Banner-centraal Driessen Groep