Yvonne Buijssen (Facebook)

Droom van Sevenumse wordt werkelijkheid door televisieprogramma

In het nieuwe RTL 4-programma 'Over Winnaars' is te zien hoe de 28-jarige Yvonne Buijssen uit Sevenum samen met presentator Jamai Loman naar Indonesië reist, om haar droom te verwezenlijken. Buijssen zou eigenlijk zelfstandig met haar toenmalige partner gaan, maar door een hersentumor die in 2014 bij haar werd geconstateerd, ging dat niet door.

Buijssen is in aanraking gekomen met het RTL-programma tijdens haar deelname aan Hersenz, een behandelprogramma dat zich richt op jonge mensen die te maken krijgen met een hersenletsel.

'Over Winnaars'
In het programma gaat Jamai Loman samen met mensen met een fysieke beperking of ingrijpende ziekte de uitdaging aan om het onmogelijke mogelijk te maken. Deelnemers zetten alles op alles om doelen te realiseren die door hun beperking niet meer mogelijk leken. Oorspronkelijk zou 'Over Winnaars' een half jaar geleden op de buis verschijnen, maar door corona is dit uitgesteld. Het programma is uiteindelijk gestart op 28 oktober en het avontuur van Buijssen zal op 18 november om 21:15 uur worden uitgezonden. 

Bewustwording en begrip
Voor de Sevenumse is de reis een onvergetelijke ervaring geweest en ze hoopt dat het programma zorgt voor meer begrip en bewustwording met betrekking tot hersenletsel. ''Wat voor ons een droom is, is voor andere mensen waarschijnlijk heel normaal.'' zegt Buijssen. ''Er is veel onwetenheid over hersenletsel, terwijl er toch veel mensen hier last van hebben.''

Laat je reactie achter