advertentie BANNER-TOP-Adverteren bij Omroep HadM

Image'n Media

Dorpsraad Griendtsveen: 'Peel snakt naar regen'

"Door het coronavirus zitten we misschien niet graag binnen vanwege regen, maar De Peel heeft het heel hard nodig. Om de brand helemaal uit te krijgen is veel regen nodig", zegt Ton Bukkems van dorpsraad Griendtsveen.

De brand in de Deurnese Peel smeult nog steeds na. Op sommige momenten laait de brand weer op. De afgelopen dagen moest de brandweer weer verschillende keren in actie komen om het vuur te blussen. Door de nasmeulende brand kan er geuroverlast zijn. Inwoners die last hebben van de geur, wordt verzocht om ramen en deuren te sluiten.

'Brand aangestoken'
Alle dorpsraden van de omliggende dorpen van het Peelgebied hebben afgelopen maand een gesprek met Staatsbosbeheer gehad. "Ze hebben aangifte gedaan, omdat ze het vermoeden hebben dat de brand is aangestoken. Daar maken we ons als dorpsraad dan ook grote zorgen over", vertelt Daan Peters.

Staatsbosbeheer heeft aangifte gedaan, omdat ze het vermoeden hebben dat de brand is aangestoken.

• Daan Peters - Dorpsraad Griendtsveen

Onderzoek
De gemeente Deurne en Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost starten een onderzoek naar de oorzaak van de brand in de Deurnese Peel. Doel van het onderzoek is om te achterhalen hoe de brand is ontstaan en hoe het vuur zich heeft ontwikkeld tot zo'n grote natuurbrand. Alle dorpsraden van de omliggende dorpen worden hierbij betrokken.

Bekijk hieronder een uitgebreid interview met dorpsraad Griendtsveen:

Laat je reactie achter