Banner-TOP Novitas

advertentie

Doodsoorzaak campingmoord nog steeds onduidelijk

Verdachte Patrick de B. van de zogenaamde campingmoord in Meerlo zal de komende tijd nog in de cel blijven zitten in afwachting van extra onderzoeken.

De hamvraag is hoe de 43-jarige Ramon Linders in januari in zijn stacaravan op een camping in Meerlo om het leven is gekomen. De rechtbank in Roermond heeft er dinsdag mee ingestemd dat een deskundige wordt ingeschakeld om te beoordelen of het sterven van Linders verband heeft met een erfelijke aandoening, waardoor Linders een verhoogde kans zou hebben op scheuringen van bloedvaten.

Geen bewijs
De advocaat van Patrick de B. (38) laat weten dat er geen bewijs is dat zijn cliënt schuldig is aan de gewelddadige dood van Linders die vermoedelijk door een klap op zijn hoofd met een ijzeren staaf is overleden. Volgens de advocaat heeft De B. zich verweerd tegen een aanval met een mes door Linders en sluit niet uit dat het slachtoffer om het leven is gekomen doordat zijn cliënt hem stevig met een arm om zijn nek heeft vastgehouden.

Campingmoord
Het Openbaar Ministerie gaat ervan uit dat Patrick de B. het slachtoffer in een vakantiehuisje op camping ’t Karrewiel in Meerlo eerst met een ijzeren staaf heeft geslagen en hem daarna heeft gewurgd. Daarna zou hij de caravan in brand hebben gestoken.

De aanleiding voor het geweld dat op 24 januari tot de dood van Linders heeft geleid, ligt waarschijnlijk in de relationele sfeer. Het slachtoffer is de ex-partner van de vriendin van De B..
advertentie Banner-centraal Betonstation Horst