Documentaire 'Wei' van Ruud Lenssen op longlist voor Oscars

De Horster filmmaker Ruud Lenssen maakt met zijn documentaire 'Wei' kans om de Nederlandse inzending te worden voor de Oscars, in de categorie 'Beste Buitenlandse Film'. De Oscars, die jaarlijks in de Verenigde Staten worden uitgereikt, worden gezien als de belangrijkste filmprijzen ter wereld.

In de documentaire volgt Lenssen zijn ouders gedurende de laatste twee jaar van het leven van zijn dementerende vader en de impact die zijn ziekte heeft op zijn moeder, die mantelzorger is voor haar man. 'Wei' werd eerder dit jaar in verschillende dorpen in de gemeenten Horst aan de Maas en Venray vertoond tijdens een dorpentour. Op Wereld Alzheimer Dag was de documentaire te zien op NPO 2. In september won Lenssen de prijs voor 'Beste Internationale Documentaire' op het Oostenrijks filmfestival.

Dertien films
'Wei' is één van de dertien films op de longlist voor de Oscars. Een selectiecommissie met personen uit de Nederlandse filmwereld bepaalt welke film er namens ons land wordt ingezonden in de categorie 'Beste Buitenlandse Film'. Wat de inzending wordt, maakt de commissie op een later moment bekend. De uitreiking van de Oscars vindt plaats op zondag 25 april 2021.

Laat je reactie achter