advertentie BANNER-TOP-Adverteren bij Omroep HadM

Horst Centrum (Facebook)

Dit jaar geen traditionele sinterklaasintochten in Limburg-Noord

Traditionele sinterklaasintochten zijn met de huidige corona-richtlijnen niet te realiseren. De vijftien burgemeesters binnen de regio hebben daarom besloten om geen klassieke intrede toe te staan. De beslissing is genomen uit advies van Veiligheidsregio Limburg-Noord en op basis van de RIVM richtlijnen.

Vooral nu er niet meer geroepen en gezongen mag worden, er maar een maximumaantal mensen mag komen, er voldoende afstand gehouden moet worden en er ook een gezondheidscheck aan te pas moet gaan komen, vinden zowel Veiligheidsregio Limburg-Noord als de gemeentes en hulpdiensten het erg onverstandig om de feestelijke binnenkomsten toe te staan. Om het reizen naar omliggende gemeentes en de verschillen per gemeente te voorkomen, is dit besluit binnen de hele regio ingevoerd.

Te groot risico
Volgens Veiligheidsregio Limburg-Noord zijn de risico's voor de openbare orde en de publieke gezondheid te groot. "Het is tenslotte onze gezamenlijke taak om kwetsbare mensen tegen het virus te beschermen en dat wij zicht blijven houden op het virus en clusteruitbraken voorkomen,'' vertelt een woordvoerder van de veiligheidsregio.

Mogelijkheden
Dat de traditionele sinterklaasintochten niet door mogen gaan, wil niet zeggen dar er niets georganiseerd mag worden. Er zijn verschillende mogelijkheden, zoals virtuele of kleinschalige bijeenkomsten. Uiteraard moeten deze wel aan alle voorwaarden voldoen. Veiligheidsregio Noord-Limburg begrijpt dat hier behoefte aan is.

Laat je reactie achter