advertentie BANNER-TOP-Adverteren bij Omroep HadM

'Digi-wandelen in quarantaine helpt ouderen aan meer beweging'

Het gevaar bestaat dat vooral ouderen door sociale onthouding vereenzamen en te weinig beweging hebben. Daar heeft Chantal Versteegen van Gasterij Bergerbaan iets op bedacht: digitaal wandelen.

De ouderen die zij spreekt, laten weten dat ze de stoel niet meer uitkomen door de maatregelen van de regering tegen het coronavirus.

Wandeling
Volgens veel van de gasten van Versteegen gaat alles wat op tv komt alleen nog maar over de coronacrisis. Dat wil de initiatiefnemer graag veranderen. Versteegen wil ervoor zorgen dat zij die thuis moeten zitten weer beelden zien die ze normaal op hun wandeling ook tegenkomen. Ze heeft bedacht om met een drone mooie routes te filmen en die aan ouderen met te weinig beweging laten zien. "Ik roep iedereen op om uit die stoel te komen en, ook al is het op de gang, mee te wandelen. Of op je hometrainer te stappen terwijl de beelden je meenemen op je geliefde wandelroute", aldus Versteegen.

Gasterij
"Het is de bedoeling dat de mensen zo toch genieten van wat de lente ons brengt nu ze niet zelf op pad kunnen", zegt Versteegen. "Met deze video kunnen ook de gasten digitaal een kijkje nemen in de binnentuin, zodat het toch lijkt alsof ze eventjes op de Gasterij zijn."

Laat je reactie achter