advertentie BANNER-TOP-Adverteren bij Omroep HadM

Dendron College stelt schoolexamens uit

Op het Dendron College in Horst worden per direct de schoolexamens uitgesteld.

De Horster school neemt dit besluit na advies van de vereniging van scholen in het voortgezet onderwijs (VO-raad).

Verscherpte maatregelen
“We begrijpen dat dit een teleurstelling is, omdat er al veel energie is gestoken in de voorbereidingen van de schoolexamens en op dit late moment het besluit is genomen het schoolexamen tijdelijk op te schorten. De verscherpte maatregelen die maandag zijn aangekondigd, hebben voor het onderwijs verwarring veroorzaakt: hoe is een verbod op samenkomsten te verenigen met het afnemen van toetsen van eindexamenleerlingen?”, schrijft de school aan ouders en leerlingen.

Spoedoverleg
De school geeft verder aan dat de VO-raad nu eerst spoedoverleg wil met onderwijsminister Arie Slob over de chaotische situatie die is ontstaan. “Daarnaast heeft het bestuur van de VO-raad besloten een beroep te doen op het kabinet in deze uitzonderlijke situatie het centraal examen te schrappen. Over dit laatste verwachten we dinsdag duidelijkheid”.

Update 11:33 uur

Eindexamens
De centrale eindexamens gaan ook niet door. Dat heeft minister Slob besloten na overleg met onderwijsvertegenwoordigers. Scholen en onderwijsbonden gaven al aan liever te zien dat de schoolexamens werden opgeschort en de eindexamens helemaal worden geschrapt. 

Laat je reactie achter