advertentie BANNER-TOP-Adverteren bij Omroep HadM

Deelnemers ultraloop trotseren natuur

Horst aan de Maas was afgelopen weekend het decor van de eerste ultraloop van Noord-Limburg. Een ultraloop is onafgebroken hardlopen over een afstand van minimaal 50 tot gemiddeld 100 kilometer.

Er zijn zelfs uitschieters naar 1.000 kilometer. Bij de ultraloop gaat het niet om de snelste tijd. Het trotseren van de natuur en de tocht naar de finish staan centraal. Het wandelevenement ging van start bij 't Kasteelke in Meerlo en was verdeeld over twee groepen en twee parcoursen. Eén groep liep 112 kilometer in één dag, de andere groep deed er twee dagen over. De lopers gingen over het Petranpad, waar wandelaars meestal negen dagen over doen.

'Grenzen verleggen'
Elke Hagenaars uit Krimpen aan de Lek liep twee dagen 56 kilometer. Dat ging niet zonder slag of stoot. "Ik ben wel een keer gevallen. Ook moest ik soms over hekjes springen. Ik vind het heel leuk om iedere keer grenzen te verleggen en in de natuur te zijn", zegt ze. De lopers reageerden enthousiast op de gekozen route. Volgens de organisatie is de kans dan ook groot dat het evenement volgend jaar opnieuw in de gemeente plaatsvindt.

Laat je reactie achter