advertentie BANNER-TOP-Adverteren bij Omroep HadM

Deadline Gasthoês wordt waarschijnlijk niet gehaald

De beoogde openingsdatum van 1 september van 't Gasthoês is door vertraging in de verbouwing waarschijnlijk onhaalbaar geworden.

Dat zegt interim-directrice Janneke Rijksen in een interview met Omroep Horst aan de Maas.

Hoewel er een contractuele afspraak is met de aannemer voor een oplevering in september, houdt Rijksen ernstig rekening met uitstel. "De planning staat onder druk. Pas als er een nieuw dak op 't Gasthoês zit, kunnen we zeggen of we september gaan halen". Die kans is volgens Rijksen te verwaarlozen. "Dat het niet 1 september gaat worden, durf ik wel te zeggen". De interim-directrice zou het 'extreem' vinden als het 2021 wordt, maar zegt pas in maart of april meer duidelijkheid te verwachten. 

Dak grote vertrager
Het dak is de grootste oorzaak van de vertraging. Hoewel het oude er al sinds september af is, wordt een nieuw dak pas in maart of april verwacht. De vele regenval heeft ook geen positief effect op de snelheid van de verbouwing, stelt Rijksen. Zij geeft sturing aan de projectorganisatie. Die is verantwoordelijk voor de verbouwing en het op poten zetten van een nieuwe beheersorganisatie van 't Gasthoês. 

Horeca in eigen beheer
Achter de schermen lopen op dit moment gesprekken met de toekomstige gebruikers van het gebouw. Een deel van deze verenigingen en bedrijven is afgelopen maandag bijgepraat over de voortgang van de plannen. Een van de doorgehakte knopen is dat de horecavoorziening in eigen beheer wordt gedaan. Er is bij de projectorganisatie vertrouwen in een goede samenwerking tussen een eigen horeca-bv en de gebruikers. "We denken dat we zo het maatschappelijk belang beter dienen dan met een commerciële exploitant", aldus Rijksen. 

Rol vrijwilligers
Hoe de horeca precies wordt vormgegeven, moet nog worden bepaald. Met de huidige plannen is het aannemelijk dat de voorziening, behalve op betaald personeel, ook op vrijwilligers van de gebruikers gaat draaien. Die kunnen bijvoorbeeld met de eigen voorstellingen of repetities een rol vervullen.

Laat je reactie achter