advertentie BANNER-TOP-NIEUW ADRES

Facebook Roy Bouten

De Torrekoel nu ook rookvrij

Het gebouw en de omgeving van gemeenschapshuis De Torrekoel in Kronenberg zijn vanaf nu rookvrij. "Weer een plek in de gemeente waar we met elkaar afspreken dat we niet roken", aldus wethouder Roy Bouten.

Horst aan de Maas moet de gemeente met het minste aantal rokers worden. Dat is de ambitie van Bouten. De gemeente heeft als doel om het aantal rokers terug te dringen tot onder de 10 procent. In 2035 zou Horst aan de Maas dan de eerste volwassen rookvrije generatie moeten hebben.

'Groepsdruk'
Onder meer veel scholen, huisartsenpraktijken en speelterreinen in Horst aan de Maas zijn de afgelopen maanden rookvrij gemaakt. ''Vooral op de middelbare scholen is er sprake van groepsdruk, waardoor mensen sneller gaan roken. Het is daarom belangrijk om de preventieve kant van de rookvrije generatie te laten zien'', zegt Bouten.

Meer aandacht
Sport aan de Maas en de gemeente willen meer aandacht vragen voor thema’s als de rookvrije generatie en gezond leven. Daarom hebben zij vorige maand een lokaal preventieakkoord opgesteld. Daarin moeten de ambities komen op het gebied van een rookvrije generatie, inwoners op gezond gewicht, het matigen van alcoholgebruik en een drugsvrije samenleving.

Laat je reactie achter