Banner-TOP Adverteren bij Omroep HadM

advertentie

'Daadkracht uit bedrijfsleven meenemen in wethouderschap'

Een achtergrond in het bedrijfsleven en 13,5 jaar ervaring in de politieke arena van Horst aan de Maas. Het wethouderschap voor PvdA-man Roy Bouten lijkt een logische volgende stap in zijn carrière.
Bouten wordt verantwoordelijk voor het Sociaal Domein, Gezondheid en Afval. 

Sociaal Domein
De kersverse wethouder zegt veel op te hebben met zijn nieuwe portefeuilles. "Een derde van de gemeentebegroting gaat over zorg en inkomen en dat heeft bij mensen aan de keukentafel effect", aldus de kersverse wethouder. "Ik mag daar het verschil in maken." Een van de grootste uitdagingen die voorliggen is het inventariseren van het aantal mensen in Horst aan de Maas die voor zorg of inkomen afhankelijk zijn van de gemeente. Dat is op dit moment nog niet in kaart gebracht.Ik hoop niet tegen muren aan te lopen

Roy Bouten

Daadkracht
Bouten denkt in zijn maatschappelijke functie als bestuurder handig gebruik te kunnen maken van de daadkracht waarmee hij gewend is te werken in het bedrijfsleven. "Als er een uitdaging is, moeten we daar gewoon mee aan de slag. Ik hoop dan niet tegen muren aan te lopen als 'dat doen we al jaren zo' of 'dat staat zo beschreven'. Mijn eerste week bevestigt in ieder geval dat we een organisatie zijn die actie komt om mensen te helpen."

In Het Nieuws van woensdag 4 september gaat Roy Bouten uitgebreid in op zijn wethouderschap.
advertentie Banner-centraal Lumar Verhuur

Lees ook deze artikelen