advertentie BANNER-TOP-Adverteren bij Omroep HadM

OP-Festival

Cultureel seizoen van start met OP-Festival

In het centrum van Horst vindt zondag voor de achtste keer het OP-Festival plaats. Er wordt deze dag veel regen voorspeld maar de organisatie hoopt dat het meevalt.

Tijdens de traditionele opening van het nieuwe culturele seizoen krijgen verschillende lokale artiesten zondag de kans zich te presenteren.

Regen
“Er staan wat druppeltjes op buienradar. Maar het verandert iedere dag. Ook vandaag werd gezegd dat het met bakken uit de lucht zou vallen, maar het is droog. We gaan ervoor dat dat zondag ook het geval is”, zegt Pieter-Nic van den Beuken van het OP-Festival. Hij zegt verder geen maatregelen te kunnen nemen tegen regen omdat alles zich afspeelt op twee buitenpodia.

Cultuur
Op het Wilhelminaplein in Horst staan ook dit jaar twee podia met een gevarieerd aanbod. Van het Meuleveld Kinderkoor tot de dansers en danseressen van Froxx, en van Balletschool Horst tot de drummers van `t Slaagveld. Verder zijn er optredens van Hosema, Vendetta Drive, Ashtray Leaves en de AMC Zengers. Ook de winnaars van Lef 2019, de zoektocht naar hét muzikale talent van Horst aan de Maas, staan op het podium van OP.

Muzikantine
Het festival wordt traditioneel afgesloten door de Muzikantine die speciaal voor de gelegenheid enkele bijzondere bands samenstellen en muzikanten uitdagen om de muzikale grenzen te verkennen. De winkels in het centrum van Horst zijn speciaal voor deze gelegenheid geopend. Op het Lambertusplein presenteren diverse modezaken een modeshow.

Cultuurprijs
Sinds 2013 wordt tijdens het OP-Festival ook de Cultuurprijs uitgereikt aan een vereniging of persoon die iets bijzonders heeft gedaan op cultureel gebied. Vorig jaar ging deze prijs naar musicalster Renée van Wegberg.

Het festival is gratis toegankelijk en start om 13.30 uur. Het programma duurt tot 19.00 uur.

Laat je reactie achter