advertentie BANNER-TOP-Adverteren bij Omroep HadM

Coronalied 'Zon' van Melderslose initiatiefnemer gepresenteerd

Het nummer 'Zon', waar onder meer Imke Emons uit Melderslo het initiatief voor heeft genomen, is maandagavond bij talkshow Jinek gepresenteerd. De ontvangst op sociale media is verre van kritiekloos.

Het lied, dat is gemaakt om licht in donkere coronatijden te brengen, is door zo'n honderd bekende Nederlanders ingezongen. Uit onze regio werkten onder meer Nienke Wijnhoven uit Horst en Imke Emons uit Melderslo mee. Wijnhoven als zangeres, Emons als drijvende kracht achter het initiatief. Eerder was ze kartrekker van het initiatief #klapcoronadewereld uit, waarbij mensen met vitale beroepen een applaus kregen voor hun werk in de strijd tegen het coronavirus. 

Kritiek
'Zon' is niet door iedereen met lof ontvangen. Op sociale media zijn veel negatieve reacties te lezen. Reageerders spreken op YouTube onder de video over het opgeblazen ego van BN'ers, noemen het 'vreselijk' en 'troosteloos'. De kritiek werd maandagavond bij Jinek besproken. "Neem nog een augurk", zei tafelgast Ellie Lust erover. Ook zij leverde een bijdrage aan het lied. Ze wijst criticasters op de goede intenties achter het initiatief. "Ik hoop dat mensen die negatief zijn hun beeld bijstellen." 

Laat je reactie achter