advertentie BANNER-TOP-Adverteren bij Omroep HadM

Citaverde-leerlingen dingen mee naar landelijke vaktitels

Acht leerlingen van het Citaverde College in Horst maken kans op landelijke titels bij Skills Heroes en Skills Talents. De wedstrijdorganisatie organiseert jaarlijks kampioenschappen voor uitzonderlijk mbo- en vmbo-vaktalent.

Aan de Skills Talents-wedstrijden voor vmbo-leerlingen doen voor de Horster school Samantha van der Heijden, Mila Koster en Senna Verheijen mee. Zij strijden als team voor de titel ‘beste vmbo-bloemist van Nederland’. Het team van Ian Baltussen, Boris Peeters en Sem Kleuskens vertegenwoordigt de school in de wedstrijd ‘tuinaanleg’. Bij Skills Heroes voor mbo-leerlingen zijn Beau Linders en Kenna Peeters finalisten in de categorie ‘internationaal ondernemen’.

Finales
"We bereiden de leerlingen niet specifiek op de wedstrijden voor, omdat het past in het profiel dat de ze doen. Het sluit aan bij de vaklessen die ze volgen. Maar we oefenen nog wel extra met hen op onder meer het gebied van plannen en samenwerken", vertelt Oda van Deursen van het Citaverde College. Woensdag tot en met vrijdag vinden in Leeuwarden de finales plaats. Uiteindelijk rolt er in meer dan 50 verschillende categorieën een winnaar uit de bus.

Laat je reactie achter