advertentie BANNER-TOP-Adverteren bij Omroep HadM

Carnavalsschrijver en Afterpartees-gitarist maken kinderboek

Chris Winkelmolen en Sjors Driessen presenteren het kinderboek ‘De avonturen van de vliegende pannenkoek en de aangebrande kroket’. Het boek verschijnt in het Nederlands en het Hôrster dialect.

Winkelmolen is bij veel mensen bekend als schrijver en zanger van carnavalsliedjes en allerhande teksten voor d’n Dreumel. De tekeningen in het boek zijn van de hand van Sjors Driessen, vooral bekend als de gitarist van de Afterpartees.

Verzonnen verhalen
De personages en de verhalen zitten al jaren in het hoofd van Winkelmolen. De vliegende pannenkoek en de aangebrande kroket speelden al een hoofdrol in de verhaaltjes die hij vroeger verzon voor zijn kinderen. “De kinderen vonden dat veel leuker. Ik vroeg dan aan de jongens waar het over moest gaan. Het ging altijd over de vliegende pannenkoek, aangebrande kroket, de boze meneer en de koning.”

Tekeningen
Sjors Driessen repeteert al jaren in een loods achter het huis van Winkermolen met zijn band de Afterpartees. Hij is opgeleid als Illustrator en had de taak de denkbeeldige personages uit de verhalen een gezicht geven. “Met wat uitleg van Chris was dat goed te doen. Het moeilijkst was eigenlijk om een goede vliegende pannenkoek te tekenen”, zegt Driessen tegen Omroep Horst aan de Maas.

Boekpresentatie
De presentatie van het boek is vrijdagavond in de bibliotheek in Horst. Het eerste exemplaar is voor burgemeester Ryan Palmen.

Laat je reactie achter