Banner-TOP-Marktwijzer-3

advertentie

Burgerinitiatief voor realiseren woonhof in Horst

Als het aan een groepje 50-plussers uit Horst ligt, komt er vlakbij het centrum een woonhof met acht gelijkvloerse en levensloopbestendige woningen.
"Je bent de 50 gepasseerd en gaat nadenken over je toekomst. Hoe zal dat gaan, hoe lang moet ik nog doorwerken en hoe kan ik zo lang mogelijk zelfstandig en comfortabel blijven wonen?", zegt mede-initiatiefnemer Huub van Berlo.

Energieneutraal
De groep wil de bouw van het woonhof zelf realiseren en streeft ernaar om de woningen zoveel mogelijk energieneutraal te maken. Van Berlo: "Met een centraal gelegen ontmoetingsruimte en een gezamenlijke tuin gaat dit project ervoor zorgen dat de bewoners in een omgeving komen wonen waar men elkaar kent en waar je nog lang zelfstandig kunt blijven wonen."

Nog vier beschikbaar
In de Ózzen Hof, zoals het woonhof gaat heten, worden de woningen ongeveer 100 vierkante meter groot. De ingang komt aan de Gebr. Douvenstraat en ligt vlakbij het centrum, de gezondheidsvoorzieningen en het openbaar vervoer.  Van de acht woningen zijn er nog vier beschikbaar. Op 28 oktober vindt om 20.00 uur in basisschool De Twister een informatiebijeenkomst over het project plaats.
advertentie Banner-centraal Betonstation Horst