Banner-TOP-Marktwijzer-1

advertentie

Burgemeester: 'Plekken controleren op groepsvorming'

Door de aangescherpte maatregelen van het kabinet is het vanaf nu verboden om met drie of meer mensen samen buiten te zijn. "We gaan plekken controleren om te kijken of mensen zich eraan houden", aldus burgemeester Ryan Palmen.
Hij doelt daarmee onder meer op de Kasteelse Bossen in Horst. Palmen: "Onder meer daar hebben we situaties gehad waarbij je zag dat nog niet iedereen de maatregelen op een goede manier naleefde. Dat gaat nu wel beter, maar we blijven dat soort plekken in de gaten houden." De maatregelen gelden niet voor personen binnen een huishouden. Ook mogen kinderen tot 12 jaar oud nog wel samen buitenspelen.

Voldoende capaciteit
Volgens de burgemeester is er voldoende capaciteit om te handhaven als mensen zich niet aan de maatregelen houden. Eerder vandaag kwamen de Nederlandse supermarktketens en drogisterijen met een aanvullende maatregel. Winkels mogen vanaf nu maximaal één klant per tien vierkante meter binnen hebben, zodat mensen ten minste anderhalve meter afstand kunnen houden. Als de winkel volgens de nieuwe richtlijn vol is, moeten andere klanten buiten wachten.

'Samen'
Palmen overlegt donderdag met de politie. "Ik doe het liever op basis van gezag dan macht. Dat we allemaal samen zeggen 'laten we dit nou naleven'. Is er nou echt sprake van gebieden of mensen die zich nergens van aantrekken, dan zijn wij aan zet om te handhaven en zullen we dat ook zeker doen", zegt de burgemeester.
advertentie Banner-centraal Lumar Verhuur