advertentie BANNER-TOP-Adverteren bij Omroep HadM

Gemeente Horst aan de Maas

Burgemeester Palmen: 'Handhavers krijgen steeds meer weerstand'

Net als op veel andere plekken stuiten de handhavers in Horst aan de Maas op steeds meer weerstand als zij mensen aanspreken op het niet naleven van de coronamaatregelen. Burgemeester Ryan Palmen: "Onze mensen krijgen dan bijvoorbeeld 'Dat maken wij zelf wel uit' te horen."

Afgelopen donderdag was er voor het eerst sinds weken weer een coronapersconferentie van premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge. Veiligheidsregio's en burgemeesters hebben vanaf nu meer mogelijkheden om lokale maatregelen af te kondigen. Zo kan de burgemeester bijvoorbeeld op een drukke plek in de gemeente een mondkapjesplicht invoeren of de openingstijden van de horeca inkorten.

Loslaten maatregelen
Net als in de rest van het land ziet Palmen dat ook in Horst aan de Maas het aantal mensen dat de coronamaatregelen steeds meer loslaat toeneemt. Wekenlang kwam er in de gemeente geen nieuwe besmetting bij. Afgelopen week zijn er in Horst aan de Maas vijf mensen positief getest op het virus. "Ik heb er begrip voor dat hoe langer het duurt hoe moeilijker het wordt om je aan de maatregelen te houden. Maar om uiteindelijk weer ons normale leven op te kunnen pakken, moeten we ons nu aan de regels houden. Zorg er nou voor dat je rekening met elkaar houdt en geef anderen de ruimte", aldus Palmen.

Laat je reactie achter