advertentie BANNER-TOP-Adverteren bij Omroep HadM

Burgemeester: 'Niet alle evenementen kunnen doorgaan vanwege voorwaarden'

Dankzij het versoepelen van de coronamaatregelen zijn er sinds woensdag weer meer mogelijkheden voor evenementen. In Horst aan de Maas hebben sommige organisatoren te horen gekregen dat hun evenement toch niet door kan gaan vanwege de gestelde voorwaarden, zegt burgemeester Ryan Palmen.

Alle evenementen die een vergunning indienen worden door de gemeente getoetst op basis van een aantal criteria. Zo moet iedereen anderhalve meter afstand houden en moeten alle bezoekers een zitplaats hebben bij evenementen met meer dan 250 personen. Ook is vooraf aanmelden dan verplicht. "Voor sommige organisatoren wordt het daardoor bijna onmogelijk om hun evenement door te laten gaan. Dat is dan ook onze eerlijke boodschap", aldus Palmen.

Kermissen
Twee evenementen die weer kunnen zijn de kermissen van America en Lottum, die komend weekend van start gaan. Maar wel in een aangepaste vorm. In beide dorpen mogen er alleen attracties staan; grote feesttenten bij horecagelegenheden en andere kermisactiviteiten zijn niet toegestaan. "De kermis zal heel anders zijn zonder alle activiteiten die er normaal georganiseerd worden, maar ik ben blij dat de mensen er weer uit kunnen. De afgelopen dagen heb ik al veel positieve reacties uit het dorp ontvangen", zegt Nola Janssen van dorpsraad Lottum.

Laat je reactie achter