advertentie BANNER-TOP-Adverteren bij Omroep HadM

Burgemeester neemt poolshoogte bij ondernemer

Burgemeester Ryan Palmen ging woensdag op bezoek bij themapark Mind Mystery; enerzijds uit interesse naar de getroffen maatregelen voor de heropening, anderzijds omdat de gemeente betrokken wilt blijven in het ondersteunen van Horster bedrijven.

Volgens Palmen is het begrijpelijk dat er op de gemeente wordt gerekend in het kader van financiële ondersteuning in crisistijden, maar er is ook behoefte om kennis met elkaar te delen om van de situatie te leren. De burgemeester geeft aan op verschillende plekken te komen met veelal verschillende draaiboeken. "Als we informatie met elkaar delen dan wordt ook de nodige kennis overgedragen."

Heropenen
De burgemeester zegt liever aan de voorkant van het heropenen van bedrijven te vragen wat ze gaan doen dan 'aan de achterkant langs moeten komen omdat het de spuigaten uitloopt'.
Volgens Palmen is de gemeente altijd bereikbaar voor ondernemers in Horst aan de Maas en spoort die dan ook aan om de communicatiekanalen te gebruiken. "Wel is het zo dat er een heleboel dingen zijn waar we als gemeente niet over gaan en ook niet de bevoegdheid toe hebben. De bezoekjes aan bedrijven zijn vooral bedoeld om mee te voelen en nabijheid te bieden", aldus de burgemeester.

Toeristenbranche
Petra Siebers van Mind Mystery zegt de medewerking van de gemeente op prijs te stellen en vooral in de toekomst weer samen de toeristenbranche aantrekkelijk te maken, want daar ligt volgens haar toch de kracht van de samenwerking. Het 'optische illusie-themapark' is pas sinds oktober 2018 in bedrijf. Volgens Siebers komen de bezoekers uit het hele land en zelfs uit Duitsland en België. Vorig jaar trok het zo’n 60.000 bezoekers. Dit jaar was de prognose gericht op zo'n 100.000 bezoekers maar door de coronacrisis is dit niet meer haalbaar. 

Ondersteuning
"Het is prettig als je in dit soort tijden samen met de gemeente kan zoeken naar oplossingen om weer als onderneming open te kunnen gaan voor bezoekers. De ondersteuning van de burgemeester zelf is een fijne bijdrage", zegt Siebers.

Het themapark opent op 29 mei om 10.00 uur weer haar deuren.

Laat je reactie achter